Bescherm uw ogen en uw bril

6 apr 2021 | Brillen

Blauwfilter

U kunt bijkomend kiezen voor een coating die blauw licht neutraliseert. Blauw licht maakt deel uit van daglicht en helpt ons om wakker te blijven. Maar in het digitale tijdperk van vandaag geven ook computers, tv’s, smartphones en tablets heel wat blauw licht af. Die overdaad kan uw ogen enorm vermoeien. Een te grote blootstelling leidt zelfs tot overbelasting en slapeloosheid. De coating neutraliseert dit licht, waardoor uw ogen minder snel vermoeid raken. Deze coating wordt voornamelijk aangeraden bij computerglazen.

UV-filter

Onze glazen zijn standaard uitgerust met een Uv-filter. Uv-stralen kunnen een ontsteking van het hoornvlies veroorzaken of de ontwikkeling van cataract versnellen.

Krasbestendige laag

Op kunststof glazen raden we een degelijke hardingslaag aan om ze krasbestendiger te maken. Kunststof is namelijk niet zo hard als glas, waardoor de glazen na verloop van tijd dof zouden worden en krassen krijgen. Niet alleen is dat niet mooi, de scherpte en helderheid van het beeld gaan er ook op achteruit.

Water- en vuilafstotende laag

Een vuilafstorende en antistatische laag zorgt ervoor dat de glazen minder snel vuil aantrekken en makkelijker te reinigen zijn, een belangrijk pluspunt bij ontspiegelde glazen. Bij regen lopen de waterdruppels er ook makkelijker af.

Gerelateerde berichten