Onderhoud glazen

Onderhoud van uw brillenglazen

Wij adviseren u de bril onder stromend, handwarm water schoon te maken. Zo worden harde stofdeeltjes eerst van de glazen weggespoeld. Droog de bril met een schone zachte doek af, bij voorkeur een microvezeldoekje. Zorg er altijd voor dat het doekje goed schoon is, stop ze niet zomaar in uw tas of broekzak. Het gebruik van wasverzachters maakt de doek ongeschikt, omdat er dan een wazige zweem op de glazen achterblijft.

Om je glazen te ontvetten raden we een spray aan van Siclair of Microclair, deze zijn speciaal gemaakt om de ontspiegeling van je glazen niet te beschadigen.

Indien er vuil achterblijft op plaatsen waar u niet bij kunt komen, kom dan gerust even langs. Wij doen uw bril in een speciaal ultrasoon bad waar het vuil met ultrasone geluidsgolven wordt losgeweekt.

 

NIET DOEN:

  • Gebruik geen papieren zakdoekjes of keukenpapier om uw glazen schoon te maken. Hierin zitten mogelijk grovere houtvezels die uw glazen kunnen beschadigen.
     
  • Stel brillen niet bloot aan extreem hoge temperaturen. Denk hierbij aan de sauna of (in het dashbordkastje van) een in de zon geparkeerde auto.
     
  • Agressieve stoffen kunnen uw brillenglazen blijvend beschadigen. Vermijd daarom contact met: detergenten, aceton, ammoniak, ether, lijm, parfum, hairspray, huishoudelijke schoonmaakmiddelen en insecticiden.