Enkelvoudige glazen

Enkelvoudige- of unifocale glazen zijn glazen het zicht van bij- of verzienden, met of zonder cilindrische waarde, corrigeren. Voor presbyopen (leeftijdsgebonden verziendheid)  corrigeren ze voor een welbepaalde afstand (bijvoorbeeld voor een leesbril).

Enkelvoudige glazen bestaan ook in kant-en klaarleesbrillen, maar deze geven minder comfort en kunnen zelfs hoofdpijn veroorzaken. Als u veel leest bent u beter af met een op maat gemaakte leesbril. De glazen van de op maat gemaakte leesbril zijn steeds optisch zuiver en worden op je pupil gecentreerd. Bovendien wordt er rekening gehouden met mogelijk astigmatisme en met de verschillen tussen je linker en rechter oog.

Voor mensen met hogere correctie en/of die het beste kijkcomfort zoeken, raden wij het Essillor 360° glas aan. In tegenstelling tot standaard unifocale glazen bieden deze glazen meer dan alleen een zeer goede prestatie in het centrale zicht. De Essilor 360° glazen geven een extreme precisie en een uiterst hoog contrast, ongeacht de kijkrichting.